Kontrate e Re

Armiqtë e shqiptarëve

  • September 29, 2021
  • 0 Comments

Në Shqipërinë e viteve ’90 – ’95 ishin në gjendje pune rreth 500 fabrika, të cilat ishin relativisht të amortizuara dhe nuk mund të konkuronin tregun e jashtëm. Besoj keni dëgjuar që në ditët e sotme lufta nuk është më me heshta, shpata dhe pushkë, (përgjithësisht) por sot lufta e vërtetë është lufta e tregjeve, […]

Kontrate e Re

Kontrata e Re: Nga legalizimi i ndërtimeve deri tek dënimet me burgim të përjetshëm

  • September 23, 2021
  • 0 Comments

Kontrata e Re është nismë e pavarur intelektuale, e cila nuk është pjesë e garës për pushtet, është një kuvend i mendimit të guximshëm, i cili shtrihet përtej kufinjve fizikë të shqiptarëve; Kontrata e Re është nisma e së ardhmes, simbol i fjalës së lirë, shpresë dhe ndryshim për shqiptarët dhe ftesë për rezistencë për […]

Germany

Njohja e patentave në Gjermani: Apel për tubime simbolike në Gjermani dhe në Tiranë

  • September 13, 2021
  • 0 Comments

Emigrantët shqiptarë që jetojnë në Gjermani kanë ngritur prej kohësh shqetësimin e mosnjohjes së lejes së drejtimit të automjeteve. Zëri i tyre, si çdo gjë tjetër në këto 30 vite sistem korruptiv, ka shkuar në vesh të shurdhër. Pa kaluar në shumë detaje, shqiptarët duhet të dinë që janë autoritetet shqiptare, të cilët, për të […]