Albania Perandoria Amerikane

Beteja për zonat e mbrojtura: grabitja amerikane e territoreve shqiptare

Amerikanët dhe britanikët janë në pushtet në Shqipëri që nga 1912-ta, edhe pse kjo nuk pranohet, as formalisht dhe as në opinionin publik, i cili më së shumti merr formë nga shërbimet inteligjente amerikane. Ndërsa intelektualët e vitit 1912 janë pushkatuar në vazhdim, e ato libra që shkruanin të vërtetat e shqiptarëve në Ballkan janë djegur dhe fallsifikuar nga okupatorët britanikë.

Zyrtarisht shtetin e copëtuar shqiptar e kanë krijuar dhe vetëshpallur britanikët, dhe deri këtu gjithçka mbështetet nga logjika, por logjika nuk e mbështet pretendimin që paganët britanikë dhe ateistët amerikanë krijuan një shtet të pavarur për popullsinë myslimane shqiptare. Logjika nuk e mbështet pretendimin që barbarët amerikanë dhe terroristët britanikë krijuan një shtet për shqiptarët, të cilët në 500 vitet e fundit kishin drejtuar Perandorinë Osmane dhe shtetin e Egjiptit deri në vitin 1953. Ndërsa të deklarosh që amerikanët dhe britanikë krijuan një koloni britanike me kontratën ndëshkuese më të rëndë të mundshme, mbështetet nga historia 100 vjeçare e Shqipërisë dhe nga çdo analizë tjetër.

Amerikanët dhe britanikët krijuan një shtet të copëtuar shqiptar në vitin 1912, ndërsa masakrat amerikane dhe ato britanike u kryen më së shumti nën regjimin e terroristit britanik, Enver Hoxha, kohë në të cilën amerikanët dhe britanikët nuk mbanin as ambasadë dhe asnjë lloj përfaqësie të tyre në këtë vend. Në fakt, gjithçka bën sens nëse e shikon në prespektivën e një qeverie shqiptare të krijuar nga amerikanët dhe në shërbim të Amerikës, e me një qeveri shqiptare të tillë nuk kishte nevojë për ambasadë të SHBA-ve dhe të Britanisë së Madhe. Amerikanët dhe britanikët janë përgjegjës për gjithçka ka  ndodhur në këto 110 vite shtet, që nga masakrat, vrasjet, komunizmi, korrupsioni e deri tek zonat e mbrojtura në Kukës e kudo në Shqipëri. 

Territorit të Kukësit, ku unë banoj, i janë shpallur zonë e mbrojtur rreth 55 mijë hektarë të territorit të tij. Kukësi statistikisht është rrethi i parë për burime hidrike dhe i fundit për tokë të punueshme, kjo në nivel kombëtar dhe shpallja zonë e mbrojtur e pjesës territoriale më të pasur të Kukësit e kufizon dhe më shumë sipërfaqen e punueshme dhe potencialin bujqësor të këtij rrethi.

Është jetike për kuksianët që të kërkojnë të zhbëjnë VKM-në, e cila ka shpallur si zonë të mbrojtur pjesën më të gjallë dhe më me ujë të territorit të tyre, pasi toka bujqësore është baza e ekonomisë së tyre. Kjo nismë dhe kjo betejë kundër zonës së mbrojtur  nuk has pengesë vetëm qeverinë e korruptuar shqiptare, por kjo betejë prek interesat strategjike të okupatorëve amerikanë dhe interesat strategjike të terroristëve britanikë, të cilat janë:

  • Dëbimi i pupullsisë myslimane të Kukësit.
  • Ndërtimi i HEC-ve në territorin e Kukësit.

Këto janë dy më kryesoret, të cilat janë të vlefshme më tej për gjithë territorin e RSH-së, Kosovës dhe për çdo popullsi myslimane në Ballkan.

Territori kuksian nuk  ofron asnjë specifikë biologjike dhe natyrore që të shpallet zonë e mbrojtur. Lajthia, dushku, pisha dhe ahu nuk janë të listuara askund si specie që rrezikohen të zhduken, çka nxjerr të qartë dhe të zbuluar qëllimet e qeverisë së Tiranës, të cilat nuk shqetësohen për dushkun, por shqetësimi i tyre i vetëm dhe terrorist është kufizimi ekonomik i kuksianëve dhe dëbimi i tyre rrugëve të Europës që në fund të zhbëhen kulturalisht.

Zonat e mbrojtura kufizojnë aktivitetin ekonomik dhe bujqësor të banorëve të këtyre zonave, por ndërtimet e HEC-ve në fshatin Fshat të Kukësit dhe në disa zona të tjera të Kukësit sqarojnë që aktivitetin shkatërrues të HEC-ve nuk e pengojnë aspak zonat e mbrojtura.

Rolin e Amerikës e sqarova në pak fjali në fillim të këtij reagimi, kjo për të sqaruar mire tek publiku që anullimi i zones së mbrojtur në Kukës është i vështirë dhe prek interesat e Amerikës dhe të Britanisë së Madhe dhe duhet bërë e qartë që këto dy vende barbare i mbrojnë interesat pushtuese të tyre me çdo praktikë lufte dhe me çdo praktikë terroriste, por kjo nuk është arsye që të ndjehemi të dobët, por një motiv më shumë për të kapur atë pjesë të historisë, e cila u përket kuksianëve, shqiptarëve dhe mbarë myslimanëve të Ballkanit.

Një kontribut të madh mund të japin, të paktën në teori, shqiptarët që jetojnë në BE, shqiptarët e Britanisë së Madhe dhe emigrantët shqiptarë që jetojnë në SHBA. Personalisht do të filloj gjithçka me një letër drejtuar disa institucioneve shqiptare, ku në cilësinë e një qytetari shqiptar do të kërkoj zhbërjen e vendimit të zonës së mbrojtur në Kukës, (Koritnik-Korab), por në rastin më të mirë mund të marrë një përgjigje negative dhe që sposton përgjegjësinë nga një institucion në një tjetër. Por nisma është nismë ekonomike në këndvështrimin e një qytetari të zakonshëm, por, si çdo gjë tjetër që prek interesat e Amerikës dhe të Britanisë së Madhe, kauza është politike dhe ndërkombëtare. Prandaj shqiptarët do të jenë të lirë t’i drejtohen me ankesa dhe letra Parlamentit Europian, Parlamenteve në mbarë botën, qytetarëve britanikë, amerikanëve, gjykatave të ndryshme e deri tek protesta në BE, në Britani të Madhe dhe protesta para Shtëpisë së Bardhë në Washington.

Nga sa kam kuptuar, amerikanët nuk kanë ndryshuar kurrë asnjë presje në axhendën e tyre me shqiptarët, por ndoshta është koha që amerikanët dhe britanikët të dakordësojnë një kontratë të re me shqiptarët dhe kjo kontratë e re dhe e ndershme fillon me heqjen nga harta e pjesës më të madhe të zonave të mbrojtura në Kukës e kudo në Shqipëri.

Nderim Lushi

12 tetor 2022, Grykë – Çajë, Kukës

Avatar

admin

About Author

You may also like

Albania EU

A Detailed Report of Lushi’s Case: An Appeal to the European Parliament and to the German Bundestag

  • February 13, 2016
The content of the letter:1. The reasons which led me to become a civil society activist2. The petition3. The protests4.
Perandoria Amerikane

Lufta kundër Ukrainës ka filluar

  • February 14, 2022
Nuk doja kurrë të shkruaja rrreth kësaj shakaje pa sens e cila quhet “Kriza në Ukrainë”. Të besojmë që Ukraina